Varför linser?

Det finns flera olika tillfällen i livet då man kan vilja använda kontaktlinser, på festen, på gymmet, när man utövar olika sporter och så vidare. Många gånger är det betydligt mer bekvämt att använda linser än att använda glasögon. Här kommer en lista på några av dem:

Till festen

Kanske ska du på en riktigt rolig fest i helgen och vill känna dig lite extra snygg. Ofta känns det lite tråkigt att sätta på sig glasögon när man ansträngt sig för att få en riktigt snygg makeup. Dom liksom döljer det fina man gjort, då är det perfekt att kunna använda sig av ett par endagslinser. Tänk bara på att sätta i dom innan du sminkar dig, annars kommer det smink på dom och det är risk för infektion. Även om du inte vill ha smink på dig så kanske dina glasögon stör den outfit du tänkt ut till festen och även då är det ju helt fantastiskt om du kan alternera med ett par endagslinser. När du sedan kommer hem på natten behöver du inte heller tänka på att dom ska rengöras och förvaras. Det är bara att slänga dom i papperskorgen.

Till gymmet

Du som har glasögon känner säkert igen dig i att dom ofta tenderar att åka ner och bli immiga när du tränar. Det är obehagligt och även om man skjuter upp dom igen så åker dom snabbt ner på näsan igen och så vidare. Man blir snabbt irriterad och det kan verkligen störa koncentrationen man behöver för att träna. Att träna utan glasögon när man har synfel är inte lätt det heller. Ser man inte så bra så tar det lång tid att ställa in maskinen rätt, du riskerar att gå in i folk etc. det bästa är helt enkelt att ha linser. Du ser bra, slipper störande moment och kan helt koncentrera dig på träningen. Vill du sedan byta tillbaka till glasögon när du går därifrån är det perfekt med endagslinser. I ett omklädningsrum är det ofta fuktigt och en hel del bakterier. Då kan det vara skönt att slippa hantera sina linser där, släng dom i papperskorgen och ta ett par nya nästa gång.

På resan

När man är ute och reser kan det vara grymt skönt att slippa tänka på hur man ska förvara sina linser. Hur mycket linsvätska man kan packa med sig om man ska flyga, kommer det att kännas okej sanitärt att hantera linser när jag är där? Och så vidare. Då kan det vara riktigt skönt att slippa tänka på allt det där och bara ta med sig endagslinser. Dessutom behöver du då inte tänka på om du ska kunna använda solglasögon eller inte. Sådana saker som hänger ihop med ett dagligt glasögonbärande.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search