Färgade linser

Färgade linser finns även som månadslinser men de flesta väljer ändå att köpa endagslinser eftersom att det inte är självklart att man vill ha en annan färg varje dag. Det finns även så kallade Crazy lenses, det är linser som förändrar ögat på fler sätt än bara färgen. Till exempel kan det vara kattögon, reptilögon, vita ögon, dollartecken med mera. Färgade linser kan vara riktigt roligt att använda. Kanske blir det just linserna som blir kronan på verket och ger den där extra piffen till din maskeradkostym?

Ibland kan man vilja förstärka sin egen ögonfärg, då är det perfekt att köpa linser i sin egen ögonfärg. Dina ögon kommer då att verkligen lysa och du får en mycket effektfull blick. Även du som inte har synfel kan ha färgade linser. Det finns nämligen sådana utan styrka i också, riktigt roligt när man vill variera sitt utseende lite grann. När det kommer till endagslinser som ”bara” är färgade så har tillverkarna verkligen ansträngt sig för att det ska se så naturligt ut som möjligt. På många märken så ser man att det finns små färgade prickar som ligger i mönster på linsens iris. Det gör att färgdjupet i linsen ser mycket mer naturligt ut, annars ser det lätt platt ut.

Något man dock bör tänka på när det gäller färgade linser är att dom ändå är genomskinliga till viss del. Alltså kan man sällan använda blå linser för att få blå ögon om man själv har bruna. Då blir det ofta en lite lilaaktig effekt istället.

bigstock Multicolored Eye 5069245 - Färgade linser

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search